عناب از زمانهای قدیم به عنوان داروی گیاهی برای هزاران سال در چین و کشورهای آسیایی مورد استفاده قرار گرفته است. این میوه دارای موادمغذی، ویتامینها و مواد معدنی مختلف و منبع عظیمی از آنتی اکسیدان های طبیعی است که در جریان خون، هورمونهای بدن، استخوانها، عضلات، پوست، مو، و انتقال دهندههای عصبی مفید است.
مصارف خوراکی و بهداشتی:
جوشانده این میوه برای کاهش گلو درد و بهبود سرماخوردگی مفید است، همچنین استفاده از پودر آن همراه با شیر، برای از بین بردن انسداد روده، و درمان روماتیسم استفاده میشود.
مزایا و خواص درمانی میوه عناب:
• میوه کال عناب تشنگی را کاهش میدهد.
• از آنجا که این میوه سرشار از ویتامین A و C و پتانسیم است، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و برای پیشگیری از سرماخوردگی مفید است.
• به علت لعابدار بودن، این میوه برای درمان سرفههای خشک مفید است.
• کمک به شکل گیری و ثبات جریان خون.
• به علت داشتن اسیدآمینه های مهم، باعث بهبود روند زخم است.
• تسکیندهنده درد و آرامشبخش طبیعی است.
• تسکیندهنده اضطراب و استرس است.
• کاهشدهنده فشارخون است.
• افزایشدهنده سیستم ایمنی بدن است.
• مقوی کبد، صفرا و کمک به درمان برخی از بیماریهای کبدی میکند.
• کمک به درمان کمخونی میکند.
• به علت دارا بودن انتیاکسیدانها، روند پیری پوست را کاهش میدهد.
• عناب به علت داشتن ویتامین C و انتیاکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکالهای آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلولهای سرطانی است.
• کمک به هضم غذا و تصفیهکننده خون است.
• عناب مُلین است.
• عصاره آن همراه با زنجبیل، شیرین بیان و نعناع آرامبخش عضلات گلو است.
• عصاره عناب مفید در کنترل آنفولانزا و سرما و تب است.
• دارای خواص ضد سرطان است.
• با توجه به مطالعات اخیر، عصاره عناب مهارکننده سلولهای سرطان خون است.
• عصاره عناب خاصیت رفع و کاهش چین و چروک و خشکی و قرمزی و رفع افتاب سوختگی است.
• میوه خشک شده ان ملایم و خلطآور است.
• مقوی مغز و قلب است.
• کمک به هضم میکند.
• اثر آرامبخش داشته و میتواند به عنوان خوابآور، قبل خواب مصرف شود.
• پماد آن کمک به درمان روماتیسم میکند.
• به جلوگیری از تهوع و استفراغ و برای تسکین دردهای شکمی در دوران بارداری کمک میکند.
• گل و برگ درخت عناب میتواند برای دفع حشرات استفاده شود.
• میوه عناب مفید در درمان خارش است.
• عناب را میتوان به عنوان تقویتکننده انرژی در زمان خستگی و بیاشتهایی استفاده کرد.
• میوه خوب و کمکالری در رژیم غذایی است.
• تا به حال هیچ عوارض جانبی شناخته شدهای از جانب عناب گزارش نشده است.
• مخلوط عناب با نمك در بیماران مبتلا به سوءهاضمه و حتی بیماریهای صفراوی سودمند است.
• حافظه را تقویت میکند.
• در نازایی مفید است.
• هسته عناب خوابآور است.
• افرادی که از نفخ بیش از حد، انگلهای رودهای و خلط بیش از حد رنج میبرند، بهتر است قبل از مصرف عناب با پزشک مشورت کنند.
• مصرف عناب برای زنان باردار باید با آگاهی پزشک انجام شود.