رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا گفت:راعات مردم نسبت به پروتکل های بهداشتی، 61 درصد است. این بسیار خطرناک است. 39درصد پروتکل ها را مراعات نمی کنند معنی این است که دیرتر از پیک چهارم خارج شویم.
حسن روحانی در نشست ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به این که همانطور که در روایات آمده است، در شب های قدر درهای آسمان باز است و فقط سلامتی و رحمت وجود دارد، تاکید کرد: این شب ها برای ما مهم و عزیز است اما باید پروتکل ها رعایت شود. حضور در یک جلسه یا مجلس در شب قدر مستحب و رعایت پروتکل ها واجب است. تا پایان امسال حداقل همه باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند. مردم در این شب ها برای بیماران دعا کنند و از خداوند بخواهند که این بیماری از بین برود.
او افزود: این شب ها برای ما مهم و عزیز است اما باید پروتکل ها رعایت شود. حضور در یک جلسه یا مجلس در شب قدر مستحب و رعایت پروتکل ها واجب است. تجهیزات دیجیتالی باید به کمک مردم بیاید که نخواهند از خانه بیرون بیایند. مجالس معطر شب قدر باید به خانه های مردم کشیده شود.
رئیس جمهور گفت: در مناطق قرمز و نارنجی در فضای باز باشد و در موقع ورود و خرج باید مراقب باشند و فاصله گذاری را رعایت کنند. مراعات مردم نسبت به پروتکل های بهداشتی، 61 درصد است. این بسیار خطرناک است. 39درصد پروتکل ها را مراعات نمی کنند معنی این است که دیرتر از پیک چهارم خارج شویم. از نیروهای بسیج، انتظامی، هلال احمر و… می خواهیم که نظارت ها را بیشتر کنند تا در پایان هفته شاهد باشیم که مناطق از قرمز به نارنجی تبدیل شود.
رئیس ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به جهش ویروس و ویروس های جدید، اظهار کرد: آنچه که مسلم است این ویروس به صورت ثابت باقی نمی ماند و برای زنده ماندن مبارزه می کند. وقتی دارویی استفاده می شود این ویروس جهش می یابد. هر روز به یک شکل وارد عمل می شود. موج چهارم کرونای انگلیسی بود. موج که ایجاد می شود افراد زیادی جان خود را از دست می دهد و کسب و کارها را تعطیل می کند که آثار اجتماعی، فرهنگی، روحی و روانی و مالی دارد. این شرایط سخت می تواند ایجاد نکند. اگر موج پنجم را شاهد باشیم به دلیل این است که پروتکل ها را رعایت نکرده ایم. عدم مراعات اول ظلم به انسان و خانواده اش است و بعد به کل جامعه.
او درباره واکسن کرونا تاکید کرد: در کنار پیشگیری واکسن عامل بزرگی است که زودتر از کرونا خلاص شویم. واکسن هایی که تولید شده، تنوع داشته و ممکن است آثار متفاوتی دارد. اما مسلم است که واکسن زدن بهتر از واکسن نزدن است. همه تلاش مان را به کار گرفتیم تا واکسن های مورد تایید وزارت بهداشت را وارد کنیم. درست است که امروز در وین مذاکره می کنیم و پیشرفت هایی در آن حاصل شده اما هنوز در تحریم هستم و نمی توانیم بگوییم موانع برداشته شده است. دولت جا به جایی ارز را به هر نحوی انجام می دهد. واکسن ها سفارش داده شده و از کشورهای مختلف وارد می شود.
او افزود: خوشبختانه گروه اول کادر درمان و بخشی از همکاران آنها واکسن را دریافت کرده اند. بحث دوم (سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه ای) شروع شده است. در ماه اردیبهشت و خرداد بتوانیم همه این افراد واکسینه شوند. در گروه های بعدی فکر نکردیم، بعضی از دوستان می گویند گروه هایی که با مردم ارتباط دارند بر دیگران تقدم داشته باشند. راننده تاکسی، اتوبوس و… که در تردد هستند و نیروی سر مرز، پلیس و… که با مردم ارتباط دارند را می توانیم تقدم دهیم.
حسن روحانی با بیان این که نسبت به واردات واکسن خارجی و حمایت از واکسن داخلی تلاش می کنیم، افزود: هدف این است که مردم زودتر از واکسن استفاده کنند و جانشان در سلامت باشد تا شرایط برای زندگی مردم، کسب و کار، تحصیل بچه ها و… مهیا شود. اگر همه واکسن های داخلی به همان رقم اعلام شده تولید شود امیدواریم که در نیمه دوم سال 1400 شرایط بهتری لمس شود. تا پایان امسال حداقل همه باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند. واکسن زدن به معنای مصونیت آنها نیست چون یکی دو ماه طول می کشد تا آنتی بادی تشکیل شود.